fredag 9. april 2010

Vi blir flere!


"Flere og flere av oss deler opp hagen vår og gir plass til et lite hjørne hvor vi dyrker grønnsaker", står det i Dagsavisen i dag. Og det gjør meg så utrolig glad!

For det første gjør det meg glad fordi flere får nyte egne, deilige, friske grønnsaker fra egen hage.

Og det gjør meg glad fordi disse blir dyrket på en naturlig måte, for det er det de fleste av oss ønsker seg. Naturlige grønnsaker dyrket uten kjemiske sprøytemidler, kunstgjødsel eller andre hemmeligheter.

Og så gjør det meg glad fordi det gir oss muligheten til å spise mat som ikke har reist så langt. Da tar vi ikke bare vare på oss selv, plantene og helsa vår, men litt på jorda også.

Og ikke minst gjør det meg glad fordi jeg gleder meg til at flere kan finne gleden i spennende og varierte hager som ikke bare står der til pynt for naboen, men som faktisk gir oss noe nyttig tilbake også.

Og når jeg sitter her og skriver dette, skinner den norske vårsola utenfor stueglasset, og jeg kjenner at det kribler i fingrene. Nattefrosten er ikke over ennå. Bilen måtte skrapes i dag tidlig, men jeg kjenner likevel at det er på tide å stikke en spade i jorda, så noen frø i en potte, snuse litt rundt og se hva jeg kan finne for noe spennende å dyrke i år.

Som en venninne av meg sa: Hver vår får jeg lyst til å bli gartner!

Og vi trenger jo heldigvis ikke alle å bli det sånn rent formelt. Noen ganger holder det å bare leke også. Akkurat nå kjenner jeg at jeg er utrolig klar for akkurat det, så nå tar jeg fram Hannahs Hage igjen og drømmer meg litt bort med deilig inspirasjon.

1 kommentar:

  1. Hei. Jeg har lest om boken din flere ganger, og nå har jeg lånt den på biblioteket. Og for en bok. Den er lettlest, den gjør grønnsakshage mulig for alle (små i potter og de med store åkerlapper) og så inspirerende. Vi prøver oss i år på litt flere ting i våre små flekker, tre stk av 2m2 i hagen vår. Jeg har lært så mye gøy fra boken din. En skikkelig insprirasjon...så nå skal jeg levere tilbake boken på biblioteket og gå og kjøpe den. Den er fantastisk. Tusen takk for at du gjør det mulig for oss alle å prøve å dyrke litt.

    SvarSlett